Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Eurovision 2013 Λευκορωσία:H Alyona Lasnkaya στο Μάλμε της Σουηδίας



Η Λευκορωσία είναι η πρώτη χώρα που επιλέγει φέτος το τραγούδι που θα την εκπροσωπήσει στον 58ο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον, που θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε της Σουηδίας στις  14, 16 και 18 Μαϊου του 2013.

Στην εθνική επιλογή της Λευκορωσίας συμμετείχαν δέκα καλλιτέχνες - γκρουπ. Ο νικητής προήλθε σε συνδυασμό 50/50 από τηλεψηφοφορία και κριτική επιτροπή.

 Μετά την παρουσίαση των τραγουδιών ακολούθησε μουσικό διάλειμμα, κατά το οποίο εμφανίστηκαν οι πρώτοι εκπρόσωποι της Λευκορωσίας στη Γιουροβίζιον. Aleksandra & Konstantin, οι οποίοι ερμήνευσαν την συμμετοχή τους.

 Ακολούθησε η εμφάνιση της τραγουδίστριας Gunesh, η οποία ήταν υποψήφια στη περσινή 

επιλογή της Λευκορωσίας για τη Γιουροβίζιον. Το παρόν έδωσε και ο Λευκορώσος 

τραγουδιστής Koldun, που εκπροσώπησε την χώρα του το 2007 στη Γιουροβίζιον και κατέλαβε 

την έκτη θέση. Ο Koldun ερμήνευσε τη συμμετοχή του, όπως και τραγούδια από τη δισκογραφία του.

Ακολουθεί η λίστα των φιναλίστ στην αποψινή επιλογή της Λευκορωσίας για τη Γιουροβίζιον:


  1. Vitaly Voronko – I wonder how you
  2. Max Lorens – I love your charming eyes
  3. Alyona Lasnkaya – Rhythm of love
  4. Yankey – Letter to mother
  5. Beaver Band – Incredible girl
  6. Daria – Catch me again
  7. Uzari – Secret
  8. Alexey Gross – One way love
  9. Nuteki Band – Save me
  10. Satsura – Get out of my way

Τελικά, το εισιτήριο για το Μάλμε κέρδισε η Alyona Lasnkaya με το τραγούδι "Rhythm of love". Πρέπει να σημειωθεί ότι η τραγουδίστρια παρά λίγο να εκπροσωπούσε τη χώρα της στη φετινή Γιουροβίζιον. Αρχικά, είχε κερδίσει το Λευκορωσικό τελικό το Φεβρουάριο. Αργότερα, όμως ανακοινώθηκε ότι είχαν παραποιηθεί τα αποτελέσματα της τότε επιλογής και η τραγουδίστρια κατατάσσονταν δεύτερη. Έτσι, αντικαταστήθηκε και η Λευκορωσία εκπροσωπήθηκε από το συγκρότημα Litesound. Μπορεί, το ταξίδι της Alyona να μην ήταν τυχερό στο Μπακού. Θα την δούμε όμως όπως ελπίζουμε τον Μάϊο στο Μάλμε της Σουηδίας.

Ακολουθεί η φετινή συμμετοχή της Λευκορωσίας στη Γιουροβίζιον:




Υ.Γ Η Λευκορωσία κλείνει φέτος 10 χρόνια παρουσίας στο διαγωνισμό. Από τις εννέα προηγούμενες της συμμετοχές μόλις οι δύο κατόρθωσαν να προκριθούν στο τελικό (2007 και 2010). Η Λευκορωσία το 2007 κατέλαβε και την καλύτερη της θέση, που είναι η έκτη με τον τραγουδιστή Koldun, ο οποίος ερμήνευσε το τραγούδι "Work yor Magic"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου